fbpx

Debora groeit verder.“Mensen zijn goud waard”

Na zeven vette jaren bij Dirigo heeft Debora een nieuwe uitdaging gevonden. Bij Dirigo groeide ze van stagiair tot communicatieadviseur en managede ze talloze projecten naar een succesvol einde. “Ik ben er écht van overtuigd geraakt dat mensen je merk maken. De juiste mensen zijn goud waard!”

 

1.     Je gaat Buro Dirigo verlaten, waarom?

Begin dit jaar verhuisde ik met mijn man en dochter naar een ruimere woning, met tuin. Wel zo fijn voor een inmiddels lopend meisje. En een stuk dichter naar onze families en de natuur, wel ver weg van Haarlem. Terwijl we thuis werken geen probleem natuurlijk, maar nu dat verandert wilde ik graag wat dichter bij huis werken.

 

2.     Welke functie had je bij Buro Dirigo – wat deed je?

Ik begon met mijn afstudeerstage + onderzoek naar influencer marketing in de non-profitwereld. Daarna bleef ik als communicatiemedewerker en inmiddels werk ik als adviseur. Die functie is bij Dirigo wel heel breed: van advies tot projectmanagement, detacheringsklussen bij klanten tot hrm-werkzaamheden binnen Dirigo. Het leuke aan bureaukant is dat je heel veel verschillende thema’s ineens van dichtbij leert kennen. Veelzijdig!

 

3.     Wat wordt je nieuwe baan?

Ik ga werken bij de Provincie Gelderland als communicatieadviseur voor interne projecten. Op een bureau houd je toch altijd wat afstand tot voor wie je werkt. Nu zit ik dichter op het vuur.

 

4.    Hoe zou je jouw periode bij Dirigo omschrijven?

Heel veelzijdig, kept me on my toes. Mijn rol veranderde, maar als bedrijf zijn we ook erg veranderd. Megaleuk om dat proces met elkaar door te gaan. Van koerswijziging tot groei. Ik houd van afwisseling en juist dat maakt dat ik hier wel 7 jaar heb gewerkt. De focus op internal branding is eentje die ook echt bij mij als persoon past, daar ben ik wel in mee ontwikkeld.

 

5.     Weet je nog wat je dacht toen je voor het eerst bij Dirigo binnen kwam?

Mijn kennismakingsgesprek met Alisa was gelijk gezellig en behalve inhoudelijk ook direct warm en persoonlijk. Dat is nooit meer weggegaan. Voor je het weet praatten ze tijdens de lunch over mijn – toen nog – vriend alsof ze hem kennen.

 

6.    Waarom heb je ooit gekozen om bij Dirigo te gaan werken?

Ik kreeg Dirigo getipt als bureau dat werkt voor klanten die iets betekenen voor de maatschappij. Dat is waar ik naar zocht: de dynamiek van een bureau, met klanten in wiens visie ik me kon vinden. Dat heeft me altijd gedreven, weten waarvoor je het doet.

 

7.     Wat ga je het meest missen?

Het team! Tijdens het thuiswerken in coronatijd merkte ik het gemis eigenlijk al. Als ik de laatste tijd op kantoor was, voelde ik weer hoe gezellig het was en hoe fijn het contact op de werkvloer is. We vullen elkaar goed aan, denken mee, vullen aan… juist door samen te werken kunnen we mooie dingen maken. Dit afscheid wordt moeilijk!

 

8.    Welke gebeurtenis zal je nooit vergeten?

Toen ik iedereen inmaakte met lasergamen, bedoel je? Ik denk dat ik verschillende dingen nog lang zal onthouden. Toertje langs alle basisscholen van een koepelorganisatie, kriskras door Nederland om penningmeesters van kerken een workshop te geven, filmpjes maken op locatie, verschillende organisaties van binnenuit leren kennen op detacheringsplekken … Maar ook de jaarlijkse sessies die we met het hele team deden om onze eigen koers te bepalen en bij te sturen. Hele dag in een strandtent, af en toe even tussendoor uitwaaien. Het was hard werken, maar gaf mij ook zoveel energie.

 

9.    Wat heb je geleerd?

Heel veel vakinhoudelijk, maar ook persoonlijk, ik kwam natuurlijk rechtstreeks van mijn opleiding. Als ik nu iets moet kiezen, is het dat ik er écht overtuigd ben dat je mensen je merk maken. Of je team, organisatie, bedrijf. Investeren in mensen is echt de moeite waard. Als iedereen op de juiste plek werkt, heb je goud in handen! Randvoorwaarden en heel veel andere dingen zijn ook belangrijk natuurlijk, maar ik heb hier inhoudelijk veel over geleerd en daarbij hoezeer dit op mijn visie op het leven aansluit.

 

10.  Wat wens je de medewerkers en klanten van Dirigo toe?

Dat jullie veel energie krijgen van wat je doet.