fbpx

Sterke vacatures voor sterke merken.Hoe val jíj op?

Vliegen jouw medewerkers weer alle kanten op deze maand? Leuk natuurlijk, al die Facebookprofielen die vollopen met vakantiekiekjes, maar wie doet het werk? Een goed team is wel zo fijn. Want met een team dat écht begrijpt waar jullie voor gaan, kun je zorgeloos de deur achter je dichttrekken. Dat werk komt wel goed, nu eerst met een boekje naar de zon…

Maar hoe vind je de juiste mensen? Met de verwachte ontwikkelingen op de arbeidsmarkt – krapte door ontgroening en vergrijzing – wordt die vraag steeds belangrijker. En een vacature moet niet alleen sollicitanten opleveren, maar mensen trekken die écht bij je bedrijf passen. Want je medewerkers brengen je merk tot leven. Je zoekt mensen die je waarden delen en enthousiast worden van je doel. Dus: een sterke vacature is er een die veel van je merk laat zien, waardoor potentiële sollicitanten jouw merk echt leren kennen.

Hoe val je op tussen alle andere vacatures? Wij maakten voor verschillende klanten vacatures die opvallen en zetten twee voorbeelden op een rij:

1. Persoonlijk kaartje in je brievenbus.
Hé vlotte ijzersterke geluksvogel! Word jij onze nieuwe VIG?
In de zorg is een groot tekort aan VIG’ers. En dat tekort wordt steeds groter. Een verzorgende IG toch laten kiezen voor jouw organisatie? Dat is een grote uitdaging. Accolade wilde iets ludieks om de aandacht te trekken. Wij maakten ansichtkaarten die verspreid zijn over alle locaties van Accolade. Collega’s, bezoekers en bewoners bij Accolade kunnen de kaartjes personaliseren en naar mensen sturen die geschikt zijn voor het functieprofiel.

 

2. Prikkelende kernwaarden.
Jouw targets zijn mensen.
De juiste werknemer op de juiste plek. Daar weet AM match alles van. Maar hoe zorg je voor de juiste sollicitanten op je eigen vacatures? Wij vertaalden de interne waarden van AM match door naar een aansprekend vacaturesjabloon en social visuals om de aandacht te trekken van potentiële werknemers.

 

 

Ook op zoek naar mensen die jouw merk versterken? Neem dan contact met ons op!

 

 

 

 

 

Dit artikel werd geschreven door onze oud-collega Jorn Woudt.

Alisa Post
Oprichter/eigenaar, strateeg, trainer