Trainingsburo DirigoHaarlemse lijsttrekkers ontsnapt.

De uitdaging
Ze debatteren wat af deze dagen, de lijsttrekkers van de Haarlemse partijen. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen vergroten ze vooral de verschillen uit. Hoe ze echt over elkaar denken en waar ze elkaar in waarderen kwam naar voren tijdens de Escape & leer direct waar de lijsstrekkers van CDA, VVD, D66, GroenLinks, ChristenUnie, Jouw Haarlem en Actiepartij aan meededen. De achterliggende gedachte: zien hoe onze lokale politici samenwerken als het erop aankomt.

De aanpak
In een escape room is de druk behoorlijk hoog. Tijd voor sociale wenselijk gedrag is er niet. Samen uit een escape room ontsnappen vraagt duidelijke communicatie en optimale samenwerking.
Een ideale situatie om de samenwerking te observeren. Achter de schermen keken twee teamcoaches mee. Wat opviel bij de Haarlemse lijsttrekkers is hun enorme drive: met een eindtijd van 46 minuten en 20 seconden zaten ze ruim binnen de tijd.
Na afloop keken we met de lijsttrekkers verschillende, kenmerkende momenten terug. Dit zorgde niet alleen voor hilariteit, het liet ook zien wat er in de escape room gebeurde. Aan de hand van de fragmenten gaven we feedback over de onderlinge communicatie en samenwerking. Pointers om direct mee te nemen.

De lijsttrekkers gaven elkaar ook feedback, voorzien van toelichting dichtten ze elkaar positieve van DISC-afgeleide eigenschappen toe. Wat ze over elkaar zeiden? Lees het hier!

Het resultaat
“Eigenlijk zouden we vaker samen iets moeten gaan doen” is de conclusie van de lijsttrekkers achteraf. “Zo samen escapen, dat werkt verbindend. En hoewel we in verkiezingstijd natuurlijk graag aan de Haarlemse kiezer laten zien waarin we van elkaar verschillen, komt het straks bij het besturen van de stad toch ook aan op samenwerken. En daar zijn we blijkbaar best goed in!”


Trainingen

Wil je graag trainingen of heb je een vraag voor ons?

Alisa Post
+31 62 496 1068
alisa@dirigo.nl Mail Alisa Post