Stem in de StadRoadmap voor nieuwe Haarlemmers.

De uitdaging:
Hoe kunnen we nieuwe statushouders wegwijs maken in hun nieuwe woonomgeving?

Onze aanpak:
Van vluchteling naar statushouder; vaak een grote opluchting én uitdaging. Want hoe vind je je weg in een onbekende stad? Wat zijn de beste winkels voor huisraad en waar vind je een huisarts? Nieuwe statushouders missen vaak praktische informatie om wegwijs te raken in de stad. Dat was ook de ervaring van Syriërs Mohanad Mjawaz, Mohammed Mousali en Hassan Jazzar.

Zij klopten bij Stem in de Stad, diaconaal centrum in Haarlem, met het idee aan om nieuwe statushouders op weg te helpen. Wij introduceerden het idee van een roadmap: een compact stappenplan met de beste tips voor de eerste dertig dagen in het vooralsnog onbekende Haarlem. Wij creërden het beeldconcept voor de roadmap en gebruikten in de uitwerking veel graphics en iconen. From scratch? Niet helemaal. Eerder maakten we bij wijze van pilot een poster met een stappenplan voor de eerste 15 dagen in Haarlem. Volgens Stem in de Stad een heus collectorsitem!

Het resultaat:
In 2018 krijgen naar verwachting ruim honderd vluchtelingen een verblijfsvergunning in Haarlem. Aan hen wordt de roadmap vanaf januari gratis uitgereikt. De roadmap wordt in eerste instantie uitgegeven in het Arabisch, later kunnen er edities in andere talen volgen zoals Tygrinia of Farsi.


Communicatiestrategie

Wil je graag communicatiestrategie of heb je een vraag voor ons?

Alie Toonstra
+31 23 531 0000
alie@dirigo.nl Mail Alie Toonstra